Päivä Johannesburgissa

Heips,

Aamupäivän vietimme Benonissa yhdessä Jacob’s Wellin kouluista. Siellä opetimme ensiapua lukiolaisille sekä leikimme sairaalaleikkiä päiväkoti-ikäisten kanssa. Sairaalaleikissä kierrettiin pisteitä, joissa lapset saivat hoitaa pehmoleluja ja näin tutustua sairaalassa tehtäviin asioihin, leikin muodossa. Ensiapuopetuksessa nuoret kiersivät pisteitä, joiden aiheina olivat mm. haavan sidonta ja elvytys. Tuokioiden jälkeen huitaistiin eväät naamareihin ja matka jatkui kohti Apartheid-museota. Mielenkiintoisessa ja tunteita sekä ajatuksia herättävässä museossa kiertelimme parisen tuntia, minkä jälkeen bussimme nokka kääntyi kohti kotia. Nauttikaa kuvista!

P.S. Emme ole välttyneet kommelluksilta reissumme aikana. Mukaan on mahtunut tyrvavyöllä kiinni köytetty auton ovi, osan irtoaminen keskellä risteystä, opettajien loppuun kuluttama auton akku, kadonnut puhelin, lukkiutunut auton ratti sekä monia muita autoon liittyviä ongelmia.

Innokkaat lukiolaiset

Meidän saapumista oli odotettu

 

Nyrjähtäneen nilkan ensiapua opettelemassa

 

Elvytysharjoittelua

Päiväkotilapset valmiina hoitamaan pehmoleluja

 

 

Kirahvin verenpaineen mittaus

Korvan tutkimista korvalampulla

 

Stetoskooppien kokeilemista

 

We spent our morning in Jacob’s Well’s school in Benoni, playing hospital play with the kids in kinder garden and teaching first aid skills to high school students. The idea of the hospital play was to make children familiar with hospitals by practising the procedures with toys. The high school students learned for example how to bandage a wound and to do CPR. After all that and, of course, some nice lunch we headed to the Apartheid Museum, also located in Johannesburg. After a couple of hours of walking around the interesting museum that taught us about the history of South Africa, started our journey back to Pretoria.

 


Posted in Uncategorized by with 1 comment.

Comments

  • Marjo Taunimaa says:

    Ihania kuvia päiväkotilapsista.Varmasti nauttivat joka hetkestä kun heidän kanssaan olitte.