Päivä Diepslootissa

Aamiaisen jälkeen teimme eväät ja lähdimme liikkeelle pikkubussillamme. Ajelimme kohti Diepslootin asuinaluetta, jossa myös oma bussikuskimme asuu. Diepsloot on valtion hyväksymä slummiasuinalue. Alue oli iso ja aivan jotain muuta kuin osasimme edes odottaa. Monet alueen asukkaat saavat elinkeinonsa harjoittamalla yritystoimintaa alueella. Myös bussikuskimme omistaa rengasliikkeen alueella ja hän esitteli yritystään meille. Lapset viettivät päiväänsä koulussa ja päiväkodeissa aivan kuten missä tahansa muuallakin. Alueen asukkaat vaikuttivat tyytyväisiltä elämäänsä. Herätimme valkoisina naisina paljon huomiota kiertäessämme aluetta. Meille jäi tunne, että olimme poikkeuksellinen näky alueella.

Vierailimme QualiCare -klinikalla, joka sijaitsee myös Diepslootin alueella. Klinikan perustaja otti meidät vastaan ja kertoi klinikan toiminnasta ja sen perustamisesta. Olimme hyvin vaikuttuneita, kuinka sujuvasti klinikkaa pyöritetään. Klinikalle saapuu 200 asiakasta päivässä ja pyrkimyksenä on, että vierailu klinikalla kestää 30 minuuttia sisältäen alkutarkastuksen, hoidon sekä tarpeellisten lääkkeiden noudon. Asiakasmaksu on 280 randia eli n. 20 euroa. Jälkitarkastus on ilmainen 7 vuorokautta ensimmäisestä hoitokontaktista.

Seuraavaksi vierailimme Jacobs Well:n omistamassa käsityötehtaassa ja tehtaan myymälässä, I Love Diepsloot Factory. Siellä pääsimme työnteon makuun työskentelemällä yhdessä tehtaan työntekijöiden kanssa. Tehdas työllistää naisia Diepslootin alueelta. Tehtaan pihassa on äiti-lapsiklinikka ja hammaslääkäri, jotka toimivat rekan sisätiloissa. Käynti klinikalla maksaa 20 randia eli vajaa 1,5 euroa. Hammaslääkärin hinta on 40 randia per käynti.

Kotimatkalla vierailimme vielä luontaistuotekaupassa ja läheisessä ostoskeskuksessa. Mukaamme tarttui tuliaisia.

 

 

The day in Diepsloot

 

Today we visited the township of Diepsloot. People seemed happy to live there even though the living conditions were not that great.

Then we went to Quali Care clinic, which is located in Diepsloot. We were impressed how fluently everything was organized. Customer fee is 280 rands ( 20 euros), which includes everything from health checks to transport.

After that we headed out to I Love Diepsloot Factory. The factory is owned by Jacob’s Well and it employes women from Diepsloot. There we had the opportunity to work with the women by making hand bags together.

On our way to the house, we stopped at a local natural product shop. We found some nice souvenirs to take home.


Posted in Uncategorized by with comments disabled.