Viimeinen kokonainen päivä

Pääsimme tänään aamupäivällä osallistumaan Highway  –kirkossa pidettävään joka sunnuntaiseen jumalanpalvelukseen. Jumalanpalvelukseen osallistui suuri määrä ihmisiä ja mukaan mahtui myös uusia kasvoja viikoittain. Meidät otettiin hyvin vastaan ja toivotettiin useaan otteeseen tervetulleiksi. Kirkkokulttuuri erosi hyvin paljon Suomalaisesta kristittyjen jumalanpalveluksesta esimerkiksi laulujen osalta, jotka laulettiin bändin säestämänä ja olivat osaltaan erittäin meneviä. Jumalanpalveluksen jälkeen yhteisö kokoontui viettämään aikaa kahvittelun merkeissä.  Etelä-Afrikassa väestöstä suurin osa on kristittyjä. Suurin kristitty kirkko Etelä-Afrikassa on Zion Christian Church, johon kuuluu yhteensä n. 11%. Helluntaiseurakuntiin kuuluu väestöstä 8,2 %, katoliseen kirkkoon 7,1 % ja metodisteihin 6,8 %.

Lounaan jälkeen osa porukasta leipoi isäntäväelle korvapuusteja, jotka menivätkin uunituoreina kuumille kiville.

Viimeiseksi illaksi meidät on kutsuttu Jacobs’ Well:n henkilökunnan kanssa viettämään iltaa Braai –juhlien merkeissä.

Today we got an opportunity to participate in church service in Highway church. The church service was really nice and we really enjoyed it. The people in the church was so friendly and welcoming.

After lunch we baked some cinnamon rolls. In the evening we are going to have a braai in Jacobs’ Well!


Posted in Uncategorized by with comments disabled.